TOIMITUSKULUT 4,90 €. ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 50 € TILAUKSIIN.

 • Luonnollista hoitoa ja pitoa – Testissä Less is More

  tiistai, 28 marraskuu 2017
  VIERASKYNÄ-postaus

  Minulla on paksu ja sileä tukka. Se kyllä tottelee nätisti muotoilurautaa, mutta ei jaksa pysyä aloillaan. Siksi en yleensä edes jaksa yrittää – pettyä joutuu kuitenkin ja löydän itseni hätäponnari päässä alta aikayksikön. Nyt huomaan, että minulla on ehkä ollutkin vain väärät tuotteet käytössä.

  Viime kirjoituksessani testasin talven ihonhoitoon sopivaa uutta rutiinia. Kerroin, että kylmän sään iskiessä ihoni usein hermostuu ja osoittaa mieltään kuivuen ja punoittaen. Kuivuus ja karheus vaivaavat talvisin usein myös hiuksia. Hiukset kaipaavat ekstrahuolenpitoa, ja olenkin yleensä lisännyt öljyhoidon kerran–pari kuussa hiustenhoitorutiiniin. Vielä ei lämpömittari ole saavuttanut niin alhaisia asteita, joten arganöljyllä lotraaminen saa vielä odottaa.

  Kuivuuden ja sähköisyyden ennaltaehkäisyn olen kuitenkin aloittanut testaamalla hoitorutiinia itävaltalaisesta Less is More -sarjasta valituilla tuotteilla.

  green lips beauty, less is more, less is more kokemuksia, luonnonkosmetiikka, ekokampaamo,

  Siirryin luonnonmukaisten tuotteiden käyttöön hiustenhoidossa pari vuotta sitten, noin vuosi sen jälkeen, kun ihonhoitotuotteet olivat menneet purkki toisensa jälkeen vaihtoon luonnonmukaiseen versioon. Myönnän: luonnollisiin hiustenhoitotuotteisiin siirtyminen jännitti. Olin lukenut detox-vaiheesta, jonka päänahka ja hiukset saattavat käydä läpi luonnonmukaisiin tuotteisiin siirtyessä. Kauhistutti ajatus, että kulkisi jopa viikkoja rasvaisen näköisellä tukalla. Siksi tein siirtymän ekokampaamossa tehdyn syväpuhdistavan hoidon jälkeen. Ehkä siitä oli hyötyä, ehkä ei, mutta vältin ainakin pahimman detoxin.

  Jos siis olet siirtymässä luonnonmukaiseen hiustenhoitorutiiniin, älä pelästy, jos päänahkasi ja sen myötä hiuksesi reagoivat oudolla tavalla. Se on normaalia, eikä edes tapahdu kaikille. Toisaalta suosittelen kyllä myös varauksetta syväpuhdistusta, se tekee hyvää joka tapauksessa!

  green lips beauty, less is more, less is more kokemuksia, luonnonkosmetiikka, ekokampaamo,

  Kuivahtavalle hiukselle shampooksi ja hoitoaineeksi valikoituivat Less is More -sarjan Mallowsmooth-tuotteet. Mallowsmooth-tuotteet syväkosteuttavat, pehmentävät hiusta ja korjaavat hiusrakennetta – eli juuri niitä juttuja, jota talvitukka kaipaa!

  Kun käytät ensimmäisiä kertoja luomushampoota, huomaat varmasti yhden ison eron. Vaahdon puutteen! Minulla ainakin oli se mielikuva ennen luonnontuotteisiin siirtymistä, että nimenomaan shampoon vaahto ja vaahtoutuvuus oli se juttu, mikä puhdistaa hiukset. Siksi yllätys olikin melkoinen, kun massiivista vaahtopilveä ei shampoosta muodostunutkaan. Puhdistaako tämä nyt muka oikeasti?

  Mutta kyllä se puhdistaa. Jos hiuspohjasi on tottunut kovin rajuihin pesutuotteisiin, saattaa kestää muutaman pesun ajan, että hiuspohjasi tottuu uusiin, hellävaraisempiin tuotteisiin. Saattaa siis aluksi tuntua siltä, että hiuspohja ei puhdistuisi, mutta anna päänahallesi aikaa tottua uuteen rutiiniin.

  Toinen juttu, joka kannattaa pitää mielessä, on tuplapesu. Kastele hiukset, ota pieni määrä shampoota, hiero ja huuhtele. Toista. Kuulostaa siltä, että tässä käyttäisi myös tuplamäärän tuotetta, mutta se ei pidä paikkansa. Itse asiassa minusta tuntuu, että shampoota tulee loppujen lopuksi käytettyä vähemmän.

  Pesurutiini viimeistellään hoitoaineella. Normaalisti annan hoitsikan vaikuttaa viitisen minuuttia, mutta noin kerran viikossa annan hoitoaineen vaikuttaa pidemmän aikaa, jopa parikymmentä minuuttia.

  Sitten siirrytäänkin epämukavuusalueelle – nimittäin muotoilutuotteisiin. Olen nimittäin äärimmäisen laiska hiustenlaittaja ja ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä muotoilutuotearsenaalini koostui lähinnä hiuslakasta. Siksi suhtauduinkin erittäin varauksella myös näihin Less is Moren tuotteisiin.

  Yllätys oli melkoinen.

  Suosikikseni muodostui heti ensimmäisillä käyttökerroilla Lavender Smooth Balm -hoitovoide.  Se on hiuksiin jätettävä voide, joka silottaa, vähentää sähköisyyttä ja kaiken huipuksi antaa lämpösuojan. Olen levittänyt tuotteen pyyhekuiviin hiuksiin ennen nukkumaanmenoa tai ennen föönausta. Hiukset jäävät pehmeiksi  ja kiiltäviksi. Koen myös, että tuote tarjoaa jonkin verran pitoa. Olen esimerkiksi letittänyt pyyhekuivat hiukset yöksi, ja kevyet laineet ovat pysyneet koko seuraavan päivän.

  Vielä vinkki: laita tuotetta erittäin maltillisesti! Tätä riittää todella pieni määrä. Sen olen kokemuksesta oppinut…

  Skeptisyyteni oli huipussaan seuraavan tuotteen kohdalla. Kyseessä on tuote, jonka nimeen monet luonnonkosmetiikkafanit vannovat, mutta minua epäilytti. Puhun tietenkin Mascobado-geelistä. 

  Epäilykseni taisi herättää sana geeli, josta tuli mieleeni tulivat lähinnä limaiset geelipurnukat ja ala-asteen discot. Mascobado-geeli on kuitenkin niin kaukana tästä mielikuvasta kun voi olla.

  En ole vielä koittanut geeliä kuiviin hiuksiin, mutta pyyhekuiviin hiuksiin  ennen föönausta ja muotoilua levitettynä tuote on aivan käsittämätön. Kuten todettu, hiukseni ovat sileät ja raskaat, eli hankalasti pideltävissä. Tämä tuote nostaa hiustyveäni niin, etten ole saanut samanlaista tulosta edes tuupeerauksen avulla. Jopa kiharat pysyvät koko päivän hyvänä, kun pohjalla ovat Lavender Smooth Balm ja Mascobado-geeli.

  Parasta tuotteessa on sen keveys. Muotoilutuotteista jää helposti joko tahmainen tai kuiva look. Pohjalle laitettava Mascobado-geeli jättää luonnollisen ilmavuuden hiuksiin, samalla kuitenkin pitäen raskaammankin tukan aisoissa. Kuulostaa tavoittelun arvoiselta lopputulokselta, eikö niin?

  Kaiken viimeistelee kiiltosuihke. Lindengloss-sarjan suojaava kiiltosuihke jättää luonnollisen kiiltävän lopputuloksen. Kiillon lisäksi suihkeessa on hoitavia ainesosia, kuten e-vitamiinipitoista vehnänalkioöljyä. Suihke hoitaa vaurioituneita hiuksia ja antaa hiuksille UV-suojan. Melkoinen monitoimituote! Suihkeen raikas tuoksu on täydellinen loppusilaus hiustenhoitorutiinille.

  Luonnollisissa hiustuotteissa parasta on se, että ne sisältävät aivan valtavan määrän hoitavia ainesosia – myös muotoilutuotteet. Samalla, kun ne auttavat luomaan kestäviä hiustyylejä, ne hoitavat hiusta ja hiuspohjaa. Verkkokaupan puolelta löydät jokaisesta tuotteesta tarkat ainesosalistaukset ja ainesosien kuvaukset. Kannattaa tutustua!

  Tämän julkaisun on kirjoittanut Laura, Greenlips Beautyn blogin vieraskirjoittaja!

  Laura on freelance-kirjoittaja, joka hurahti luonnonkosmetiikkaan turhauduttuaan siihen, ettei ymmärrä, mitä iholleen päivittäin kosmetiikan muodossa laittoi. Greenlipsillä Laura testaa tuotteita, jakaa kokemuksensa ja samalla oppii itse lisää luonnonkosmetiikan kiehtovasta maailmasta.

  Posted by Annika 11:10
  2 Comments

2 thoughts on “Luonnollista hoitoa ja pitoa – Testissä Less is More”

Kommentoi

Sähköpostiosoitetta ei julkaista. Vaaditut tiedot*