TOIMITUSKULUT 4,90 €. ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN YLI 50 € TILAUKSIIN.

 • Luonnollinen, nopea ja peittävä – mahdottomuus? | Testissä mineraalimeikkipohja

  torstai, 4 tammikuu 2018
  VIERASKYNÄ-postaus

  Olen luonnollisen meikkipohjan ystävä. Minunkin kasvoillani on epäpuhtauksia ja epätasaisuuksia, mutta mielestäni ne saavat näkyä arjessa. Luonnollinen tarkoittaa yleensä myös nopeaa, joka on toinen juttu, jota arkimeikissä arvostan. Tavallisena arkipäivänä vartti on ihan maksimi, mitä jaksan puleerata kylppärissä.

  greenlips beauty barefacedbeauty alku mineraalimeikkipohja, luonnonkosmetiikka meikkipohja
  Kuvassa ei ole meikkiä ripsivärin, rajauskynän ja kulmatuotteiden lisäksi. Iholle on levitetty kosteusvoide.

   

  En ollut aiemmin testannut mineraalimeikkejä, joten pieni oppitunti oli paikallaan. Mineraalimeikkipohja on täysin luonnollinen – se on 100 % jauhettua luonnonmineraalia. Ne eivät siis sisällä alkoholia, synteettisiä väriaineita tai kemikaaleja. Kuulostaa hyvältä eikö?

  Oikeat sävyt minulle valikoitiin Greenlips Beautyn asiantuntevan porukan toimesta. Meikkipohja ja viimeistelytuote ovat Barefaced Beautyn valikoimasta, poskipunan sävy löytyi Uoga Uogalta. Ihoni on lähinnä kuivuuteen taipuva, mutta muuten ongelmia ei juurikaan ole. Minulle vinkattiinkin, että ongelmaiholle parempi vaihtoehto voi olla Uoga Uoga, jonka tuotteet sisältävät muun muassa meripihkaa ja muita hoitavia aineita.

  greenlips beauty barefacedbeauty mineraalimeikkipuuteri, luonnonkosmetiikka meikkipohja

  Tiedän, etten ole ainoa tämän mielikuvan kanssa, joten sanon tämän: Olin todella epäileväinen sen suhteen, että näillä tuotteilla saisi peittävää saati kestävää lopputulosta. Mineraalimeikithän ovat ”vain puutereita”. 

  No, tässä kohtaa varmaan jo arvaatte, että näinhän asia ei totta vieköön ole. Meinasin tipahtaa meikkituolilta, kun Greenlips Beautyn Sharon ensimmäistä kertaa esitteli minulle tuotteita ennen omia testauksiani. Lähetin itsestäni selfieitä kavereille: ”Näyttää kun mulla olis Insta-filtteri kasvoilla!”

  Mineraalimeikkipohjaa tehdessä kaiken a ja o on hyvä ja laadukas sivellin. Näiden meikkien kanssa suositellaan käytettäväksi synteettistä sivellinta. Synteettinen materiaali on staattinen, jolloin se nappaa meikin pienen pienet mineraalipartikkeli itseensä paremmin. Hyvän siveltimen kanssa tuotetta ei siis pöllyä ympäriinsä – tämä oli nimittäin toinen pohdinnan aiheeni, kun tuotteita mietin.

  Tärkeimmät siveltimet mineraalimeikkipohjan teossa ovat laadukas kabuki ja peitevoidesivellin. Molempia löytyy vaikkapa Barefaced Beautyn omasta valikoimasta.

  greenlips beauty barefacedbeauty mineraalimeikkipuuteri, luonnonkosmetiikka meikkipohja

  Kosteusvoiteen jälkeen kasvoille levitetään peitevoidesiveltimellä peitetuotteet. Punoittaviin nenänpieliin vihertävää, tummille silmänalusille kellertävää.

  Tämän jälkeen on mineraalimeikkipohjan vuoro. Kopauta mineraalimeikkiä purkin kanteen ja pyörittele puuteria kabukisiveltimellä. Se levitetään kabukisiveltimellä puolikuun mallisin vedoin otsasta alaspäin.

  Arkimeikissä olen todennut, että yksi kerros mineraalimeikkiä riittää oikein hyvin. Toisen kerroksen olen lisännyt päivinä, jolloin tiedän olevani menossa pitkään sekä tietty iltameikeissä pikkujoulujuhlintoja silmällä pitäen. Meikki tekeytyy hetken aikaa iholla, joten suinpäin ei kannata alkaa kerroksia lisäämään.

  greenlips beauty uoga uoga poskipuna, luonnonkosmetiikka meikkipohja

  Poskipunasta nappivalinta löytyi Uoga Uogan puolelta. Olen ollut aurinkopuuterimimmejä, enkä ole juurikaan käyttänyt poskipunia. Ihoni on muutenkin punoittavaa sorttia, joten en ole hirveästi punaa halunnut kasvoilleni lisätä.

  Kun istuin Sharonin meikattavana oivalsin heti kaksi asiaa: 1. Poskipunani on ollut aivan väärän sävyinen ja 2. olen laittanut sitä aivan väärään kohtaan. Melko olennaisia asioita poskipunan suhteen siis.

  Nyt vanha aurinkopuuterimimmi ei osaa edes kaivata aurinkopuuteria kasvoilleen, paitsi juhlameikissä. Uoga Uogan sävy Peachy on aivan ihana hieman korallinen sävy. Näissä mineraaliposkipunissa ei ole kimallusta, jolloin se sopii arkeen todella hyvin, eikä satunnainen highlighterin käyttö luo naamiaislookia.

  luonnonkosmetiikka meikkipohja

  Viimeisenä viimeistelypuuteri! Olen ollut vannoutunut Couleur Caramelin silkkipuuterin käyttäjä jo vuosia. Tämä Barefaced Beautyn viimeistelypuuteri on hieman vastaava tuote. Se matifioi ja nimensämukaisesti viimeistelee meikin. Minulle se valikoitui sävyssä Ice, joka käytännössä on iholla väritön. Viimeistelypuuteri lisätään eri siveltimellä kuin meikkipohja. Paras sivellin siihen olisi viistopäinen puuterisivellin, joka on vielä omalla ostoslistallani.

  luonnonkosmetiikka meikkipohja

  Ta daa! Ensimmäisellä meikkauskerralla minulla meni varmaan kymmenen minuuttia tämän pohjan tekemiseen, ellei kauemmankin. Nyt parissa viikossa homma on rutinoitunut ja pohjan tekemiseen menee pari minuuttia. Kuten jo aiemmin kerroin, muokkautuu meikki ihoon hetkisen eli lopputulosta ei näe ihan heti peilistä, vaan vasta muutamien minuuttien kuluttua.

  Ja kyllä vain, olen myyty. Ensimmäisellä testauskerralla ennakkoluulot lensivät roskakoriin. Mineraalimeikkipohja saapui meikkirutiiniini jäädäkseen. Ei kiitos meikki- ja peitevoiteiden blendaussessioille!

  luonnonkosmetiikka meikkipohja

  Meikkipohjassa käytetyt tuotteet kosteusvoiteen jälkeen:

  Barefaced Beauty, mineraalimeikkipohja, sävy Gracious

  Uoga Uoga, mineraaliposkipuna, sävy Peachy

  Barefaced Beauty, viimeistelypuuteri, sävy Ice 

   


  Tämän julkaisun on kirjoittanut Laura, Greenlips Beautyn blogin vieraskirjoittaja.

  Laura on freelance-kirjoittaja, joka hurahti luonnonkosmetiikkaan turhauduttuaan siihen, ettei ymmärrä, mitä iholleen päivittäin kosmetiikan muodossa laittoi. Greenlipsillä Laura testaa tuotteita, jakaa kokemuksensa ja samalla oppii itse lisää luonnonkosmetiikan kiehtovasta maailmasta.

  Posted by Annika 14:25
  0 Comments

Kommentoi

Sähköpostiosoitetta ei julkaista. Vaaditut tiedot*